Eνημέρωση Μαθητών στην Κυπαρισσία-Φιλιατρά για το Ασφαλές διαδίκτυο

Στο πλαίσιο της δράσης ης Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού  Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποιήθηκε στην Τριφυλία στις 7/12/2015 ένα ενημερωτικό διήμερο σε σχολεία, με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας.

Σχετικά ο κ. Κορμάς, μιλώντας στην εφημερίδα Θάρρος , επισήμανε: «Αυτό που βλέπουμε και διαπιστώνουμε είναι ότι τα παιδιά παίζουν στο διαδίκτυο παιχνίδια, όπως και σε όλη την Ελλάδα, που δεν είναι για την ηλικία τους. Παιχνίδια που έχουν έντονη βία, με αποτέλεσμα, εν δυνάμει, να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους. Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα, ότι οι γονείς δε γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά. Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, πως υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν παιδιά που μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα σε μεγάλο ποσοστό και παίζουν παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία τους. Αυτό που πρέπει, πλέον, άμεσα να αντιληφθούν οι γονείς, ειδικά παιδιών του Δημοτικού, είναι ότι τίθεται θέμα επιμέλειας των παιδιών τους σε περίπτωση που δεν έχουν πλήρη γνώση του τι παιχνίδια παίζουν, σε ποια sites κινούνται και πόσο γίνονται δέκτες επιβλαβών και καταστροφικών, εν τέλει, μηνυμάτων για όλη τους της ζωή. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι το διαδίκτυο είναι ένα περιβάλλον και το περιβάλλον αυτό πρέπει να έχει συγκεκριμένους κανόνες και συγκεκριμένα όρια. Το διαδίκτυο δεν έχει φτιαχτεί για τα παιδιά, έχει φτιαχτεί για τους ενηλίκους. Άρα, τα όρια αυτά πρέπει να τα βάλουμε εμείς. Κατανοώ ότι οι γονείς δεν έχουν τη γνώση και την εμπειρία, ώστε να μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στα παιδιά, όμως πρέπει και οφείλουν να ενημερωθούν! Εδώ είμαστε εμείς! Ήρθαμε και στην Τριφυλία, είμαστε σε όλη την Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη, γιατί το πρόγραμμα Safer Internet είναι σε 32 χώρες στην Ευρώπη, να ενημερώσουμε τους πάντες γι’ αυτά τα θέματα. Επίσης, όσον αφορά στο Δημοτικό, πρέπει να υπάρξει προσοχή στα φίλτρα και να μπουν κάποια από αυτά, ώστε να έχουμε λιγότερη έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το διαδίκτυο είναι παραχώρηση των γονιών στα παιδιά και όχι αναφαίρετο δικαίωμά τους, και πάνω σ’ αυτή τη λογική να μπουν τα κατάλληλα όρια.

http://www.tharrosnews.gr/news/content/%C2%AB%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%C2%BB